Opening Zeesluis IJmuiden 26 januari livestream

Opening Zeesluis IJmuiden 26 januari livestream

26 januari 2022

Op woensdag 26 januari opent koning Willem-Alexander de nieuwe Zeesluis IJmuiden. Deze sluis is een vervanging van de Noordersluis. De zeesluis is een belangrijke toegangspoort tot Europa. Paxaro heeft aan dit prachtige infrastructurele project meegewerkt. Wij werkten mee aan het ontwerp en het afzinken van de caissons voor de sluisdeurkassen. U kunt de opening live volgen via de livestream van14.45 uur tot 15.30 uur via openingzeesluisijmuiden.nl.

Grootste zeesluis ter wereld

De Zeesluis IJmuiden is de grootste zeesluis ter wereld. De twee deuren en de reservedeur wegen elk 3.000 ton en zijn 72 meter lang, 11 meter breed en 24 meter hoog. Voor de aanleg van de sluis is 300.000 kubieke meter beton gebruikt. In totaal is er 4,5 miljoen kubieke meter grond afgegraven voor de bouw van de sluis. In totaal heeft de sluis een afmeting van 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep.

Vanwege zijn omvang is de zeesluis geschikt voor de doorvaart van alle grote zeeschepen en door de diepte van de sluis hoeve schepen ook niet te wachten op eb of vloed.

Paxaro werkte in opdracht van bouwcombinatie OPEN IJ mee aan dit prachtige project.