Internationale samenwerking net over de grens

PAXARO werkt mee aan het Project Oosterweelverbinding. De Oosterweelverbinding is een grootschalig project in Antwerpen om een sluitende en ronde Ring om de stad te maken.  De Oosterweelverbinding is niet alleen voor automobilisten. Het maakt het  ook gemakkelijker om de auto te laten staan en te kiezen voor de (deel)fiets, trein, tram of bus. Er komen bijvoorbeeld maar liefst 35 kilometer nieuwe fietspaden, fietsbruggen en fietstunnels aan, evenals extra Park & Rides. Zo stap kunnen bezoekers en bewoners gemakkelijk over op de fiets of het openbaar vervoer om naar de stad te gaan. Kiezen voor een veiliger, gezonder, duurzamer én sneller alternatief dan de wagen wordt zo een fluitje van een cent.

PAXARO werkt mee aan een van de deelprojecten dat wordt uitgevoerd door TM ROCO. Wij ondersteunen hen al drie jaar met het opzetten en beheren van de System Engineering systematiek. Daarnaast zijn we nu één jaar betrokken bij het Uitvoeringsontwerp van de Bypass Noord, een tijdelijke verbinding om het viaduct van Merksem af te kunnen breken en een verdiepte ligging te realiseren. Ook maken wij de wapeningstekeningen van de funderingen, de pijlers en de brugdekken.

Er staat de komende jaren nog veel te gebeuren in Antwerpen, waar PAXARO met haar inhoudelijke expertise graag aan bijdraagt.

Geef een reactie